Onder de naam Koller & Tabor Installatietechiek BV bundelen het in Loenen gevestigde Koller Installatietechnieken BV en Tabor Installatiebedrijf uit Eerbeek hun krachten. Hiermee ontstaat een nieuw lokaal sterk installatiebedrijf met meer dan 20 medewerkers dat vanaf 1 januari 2023 opereert vanuit het bedrijfspand aan de Kollergang 1 in Eerbeek.

Doel van het samengaan van de bedrijven is een grotere slagkracht ontwikkelen om de uitdagingen van de energietransitie beter en efficiënter aan te kunnen gaan. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook op de arbeidsmarkt.

Directie

Emiel Zeijseink, voorheen directeur en mede-eigenaar van Tabor Installatietechniek, en Henk Plant, werkzaam bij Koller, zijn directeur en mede-eigenaren van Koller & Tabor Installatietechniek BV. Emiel Zeijseink, geboren en getogen in Eerbeek, neemt de projectbegeleiding, calculaties en offertes voor zijn rekening terwijl Henk Plant, geboren en getogen in Loenen, verantwoordelijk is voor de operationele dagelijkse gang van zaken.

Arbeidsmarkt

“Door samen te gaan krijgen we meer slagkracht”, stelt Emiel Zeijseink. “Onze voorgangers hebben deze ontwikkeling al in gang gezet, wij gaan nog een stapje verder. We zijn beide te klein om zo door te gaan.  Het grootste knelpunt is het vinden van medewerkers. We vissen allebei in dezelfde vijver en dat kunnen we beter samen doen. Door het samenvoegen van onze activiteiten ontstaat een groter bedrijf en dat biedt werknemers meer afwisselend werk en groeimogelijkheden. Dat maakt onze positie op de arbeidsmarkt sterker.”

Henk Plant stelt dat het vinden van goede medewerkers een echt knelpunt is. Hij is erg blij met de jongeren die bij Koller werken in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL), een combinatie van werken en leren. “Deze jongeren kunnen na dit traject direct bij ons terecht. Door het samengaan van Koller en Tabor kunnen we het werk voor onze medewerkers gevarieerder en uitdagender maken. De ene dag ben je actief in de woningbouw en de volgende dag plaats je een ketel of warmtepomp.”

De energietransitie heeft geleid tot een explosieve vraag naar warmtepompen. “Om aan die vraag te kunnen voldoen, zijn heel veel mensen nodig. Het vergt ook kennis en dat is ook een belangrijke factor voor onze samenwerking. Het delen van kennis helpt de verduurzaming vooruit”, aldus Henk Plant. “We willen in de toekomst grotere projecten oppakken, maar daar zijn wel mensen voor nodig.”

Gevestigde namen

Koller en Tabor zijn gevestigde namen in de regio, zowel in de woningbouw als de industrie. Samen hebben ze meer dan 150 jaar ervaring in de installatietechniek.

Koller Installatietechnieken B.V., ontstaan door een samengaan van Koller Eerbeek en Koller Loenen in 2019 maar met een geschiedenis die teruggaat tot 1951, verleent zowel diensten aan particulieren als bedrijven op het gebied van verwarming, koeling, loodgieterswerk, zink-en koperwerk, sanitair, roestvaststaal leidingwerk en duurzame energieoplossingen.

Tabor Installatie, sinds 1926 werkzaam in Eerbeek en omgeving, is vooral actief in de woningbouw en kleinere projecten op het gebied van sanitair, water- gas- en cv installaties, zonnepanelen, dak- zink en koperwerk en rioleringen.

Tags:

Comments are closed